Geschiedenis

In 1970 werd ik gevraagd op school om pianist te worden bij het schoolkabaret dat onder leiding stond van Ivo de Wijs, destijds leraar Nederlands.


(klik op foto om te vergroten)

Na 2 succesvolle jaren besloten we met een aantal mensen na school door te gaan als een kabaretgroep onder de naam: “Lieve Hemel stoot je hoofd niet”.

Lieve hemel stoot je hoofd niet

(Klik op foto om te vergroten)

Na een paar jaar vonden er mutaties plaats en bleven alleen over Robin Veen, Margriet Verweij en Boy Scholte. Onder de naam: “Lieve Help”traden zij een aantal keren succesvol op. In 1976 toen Margriet Verweij was opgestapt vonden Boy en Robin in de kroeg een nieuwe medewerker: Herman Koch. De nieuwe naam werd Kabaret Non Stop. Deze groep was bijzonder succesvol en trad ieder weekend 2 keer op door het hele land. Dat was ook te danken aan het succes op Cameretten 1978 toen de vierde plaats werd behaald en de groep ook op televisie te zien was.

(klik op de foto om te vergroten)

Na een aantal succesvolle jaren trok Herman Koch zich terug uit de groep. Zijn opvolger voor korte tijd was Peter Zwerus. Die werd weer opgevolgd door Hubert Zinkstok. Toen Robin Veen er mee stopte werd hij weer vervangen door een dame: Betty Groen. Dat was dus de laatste formatie van het kabaret.

 

(klik op de foto om hem te vergroten)

Daarmee trad het kabaret nog een aantal keren op maar toen was het wel klaar. Vele jaren later besloot ik om af en toe solo op te gaan treden in beperkte mate. In februari 2020 trad ik op in mijn eigen huis in het kader van het festival Gluren bij de Buren. Dat laatste optreden staat volledig op deze site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up