Politiek Cafe Geschiedenis

Eind jaren zeventig werd ik gevraagd door een vriend om de tekst te schrijven voor het eindlied voor het populaire radioprogramma van de VARA In de Rooie Haan. Ik heb dat een tijdje met veel plezier gedaan tot het programma werd opgeheven. Van de laatste uitzending staat een audio-opname op mijn site. Door mijn medewerking waarbij ik kennismaakte met de hele redactie en de presentatoren, o.a. Felix Meurders en Paul Witteman, groeide mijn interesse voor politieke radioprogramma’s. Ik besloot met een aantal mensen in Hilversum een eigen radioprogramma te maken voor de lokale omroep in Hilversum, de VLOH. Dat programma was live elke maand te horen vanuit het Gooisch Podium. Maar na een paar jaar stopte de samenwerking met de VLOH en heb ik een aantal jaren niets meer gedaan op dat vlak.

In 2009 werd ik echter benaderd door een vriend om mee te denken over een Politiek Cafe dat uitgezonden zou gaan worden door de nieuwe lokale omroep RTi. Toen puntje bij paaltje kwam had men nog geen presentator en werd ik weer gebombardeerd tot de nieuwe interviewer.

Ik heb dat een aantal jaren met veel plezier gedaan vanuit diverse locaties. Op mijn site staan diverse opnames van een aantal debatten onder mijn leiding en daar ben ik niet ontevreden over. Het Politiek Cafe is om allerlei redenen weer een zachte dood gestorven en ik zie het voorlopig ook niet meer terugkomen. Wel heeft de politiek nog steeds mijn interesse. In eigen beheer heb ik 2 series gemaakt over de politiek in Hilversum, o.a. Opmaat naar een nieuwe Gemeenteraad en Coalitiejournaals. In de toekomst ga ik zeker weer programma’s maken over de politiek in Hilversum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up