Boy Scholte:

Toen ik zeventien was werd ik gevraagd als pianist bij het schoolcabaret van het Alberdingk Thijm College in Hilversum. Dat cabaret stond toen onder leiding van Ivo de Wijs!

Omdat dat erg leuk was en succesvol besloot ik met een aantal anderen na onze schoolcarriere door te gaan met een eigen cabaretgroep. De eerste groep heette: “Lieve Hemel Stoot je Hoofd niet”. Dat ging best aardig en we wonnen zelfs een cabaretfestival in Scheveningen. Een aantal jaren later startte ik opnieuw een cabaretgroep met 2 vrienden onder de naam Cabaret Non Stop.

Deze groep was nog succesvoller en we traden ieder weekend minstens 2 keer op door het hele land. Ik was inmiddels naast pianist ook tekstschrijver geworden. Deze groep viel door omstandigheden na een aantal succesvolle jaren uit elkaar. Nog even ging ik verder met een andere bezetting maar ook dat heeft niet lang geduurd. Ik ging mij richten op andere zaken. Werd nog wel gevraagd als tekstschrijver voor het indertijd populaire radioprogramma In de Rooie Haan. Ook dat hield na een paar jaar op. Pas de laatste 2 jaar ben ik weer actief als cabaretier, nu solo en doe af en toe korte optredens bij het Open Podium de Vorstin in Hilversum. Laatst heb ik nog thuis opgetreden in het kader van het festival Gluren bij de Buren.

Recent in de krant

Op 14 november 2020 stond er een interview met mij in de plaatselijke krant De Gooi en Eembode   Zaterdagportret |...

Lees verder

Geschiedenis

In 1970 werd ik gevraagd op school om pianist te worden bij het schoolkabaret dat onder leiding stond van Ivo de...

Lees verder
Scroll Up